Aktuális

Bemutatkozik a Balla Géza Borvacsora borsora!

 A Balla Géza Borvacsora borsora:

BALLA  Sauvignon Blanc 2018

Bodza illatú sauvignon, ménesi gránit talajról válogatva. A két menetben szüretelt szőlő külön erjed, a korábbi szüret a fajta vegetális jegyeire és az élénk savakra, későbbi pedig az érettségre és teltségre élesítve. Citrus, vágottfű és trópusi gyümölcsök illata tölti meg a poharat, a kerek korty pedig ezt folytatja élénk savakkal, egres ízzel, ásványos lecsengéssel.

BALLA Rosé Cuvée 2018

Illata gyümölcsös,de nem túl tolakodóan intenzív, inkább az málnás-epres aromák dominálnak. A korty jó szerkezetű, és bár teljesen szénsavmentes, még is lehet érezni a frissességet ami már-már szinte kötelező a roséknál. Közepes méretű test, enyhén fanyar test, ropogós, lecsengése pedig gyümölcsös, és tiszta.

BALLA  Kadarka 2016

Virágos, gyümölcsös és minerális kadarka acéltartályban, spontán erjesztve, részben nagy hordóban, részben tartályban érlelve 15 hónapon át. Mély gyümölcs illat, finom fa a háttérben, hosszú, vibráló korty, kis természetes maradék cukor adta finom édes ízérzet és ásványosság.

BALLA  Feketeleányka - Cabernet Franc Sziklabor 2015

Pincészetünk büszkesége ez az ún. Sziklabor Cuvée. A 60% Feketeleányka és 40% Cabernet Francból készült bor magán hordozza a Feketeleányka gyümölcsösségét és a Cabernet Franc fűszerességét, melyeket harmonikusan egészítenek ki a hordóhasználatból adódó vaníliás és dohányos illetjegyek. Ízében az érett tanninok mellett a ménesi borvidékre jellemző mineralitás érződik, kifinomult komplexitás és hosszú lecsengés jellemzi. Spontán erjesztéssel, 225 l-es kishordós érleléssel készült vörösbor. 10-15 éves érlelési potenciállal rendelkező elegáns cuvée.

BALLA   Clarus Brut

Az egyik legtisztább illatú és ízű fajta amit ismerek. 1760-ban jelent meg a borvidéken, azóta bevált pezsgőalapanyag. Teljes érettségben is maximum 11-12% potenciális alkohol, szép savkészlet mellett.” - Balla Géza

Balla Géza méthode traditionelle pezsgője tisztán (clarus), a magyarádi-fehér fajtából. Egyenes illat, szép buborékok és hosszú, finom lecsengés. Kis adagokban, frissen degorzsálva. Dosage: 7 gramm

Tags