Pasziánsz kő, Cipő pasziánsz,

Köszöntő és kedvcsináló

A pasziánsz az egyszemélyes kártyajátékok összefoglaló neve.

Egy kis pasziánsz

Ezen játékok eredete nem tisztázott, de valószínűleg évszázadok óta léteznek, és ma is több száz ilyen játék van. Számos pasziánsz kő kimenetele leginkább a keveréstől függ, mások pedig nagy gyakorlatot és jó ítélőképességet igényelnek.

pasziánsz kő

Nagyon sok fajtája van, de a játék lényege mindegyiknél az, hogy a kártyákat véletlenszerű leosztással valamilyen rendben az asztalra helyezzük, majd pontos szabályok betartása mellett ezeket megpróbáljuk egy másik rendbe áthelyezni, egyszerre egy vagy több lapot mozgatva.

Az alapelrendezés és a szabályok határozzák meg annak a valószínűségét, hogy az átrendezést végig tudjuk-e vinni, így vannak könnyebb és nehezebb játékváltozatok. A játék nagyon közkedvelt az angol, francia és amerikai nyelv különképpen nevezi ezt a kártyajátékot.

Pasziánsz kő Játékkártya pasziánsz mat.

Az Egyesült Királyságban és az európai nyelvhasználatban a patience szó használata közismert, ami türelmet és kitartást jelent. A USA nyelhasználatában a solitaire elnevezéssel illetik.

 • Rossz lehelet válás
 • - Szabályok - spalettaetterem.hu - Pasziánsz, mi ez a kő
 • Pasziánsz, mi ez a kő Kőkristályból vagy más kövekből készülhet, amelyek különösen érzékenyen érzékelik az emberekkel kapcsolatos információkat: kvarc, kalcit, szodalit, obszidián.
 • Szabályok[ szerkesztés ] A köveket megkeverés után, véletlenszerűen a képen látható, ötszintes alakzatba kell tornyozni, úgy, hogy a most takarásban levő köveket nem szabad ismernünk.
 • Gyógyszerek felnőtt férgek számára
 • Itzuli azalpena berriro ere hungariera Hungaria hizkuntzara Itzuli Végre egy pasziánsz avagy passziánsz gyűjtemény, amit magyar kártyával játszunk!

A pasziánsz egy hatékony szellemi játék, mely fejleszti az emberi koncentráció- és megfigyelő-képességünket. A pasziánsz népszerűsége a személyi számítógépek megjelenésével rohamosan megnőt.

Tech: Szeretne mindig nyerni a pasziánszban? Itt a megoldás!

Ebben nagy szerepe volt a Microsoft cég operációs rendszerében beépülő Klondike változatú pasziánsz játékmely máig az megfáradt irodai dolgozók pasziánsz kő örömfaktora egy-egy fárasztó munkanap záróakkordjaként. A kártyajáték rajongóinak tábora a mai napig óriási.

pasziánsz kő

Számtalan PC-s és online pasziánsz áll rendelkezésre, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Google kereső csaknem millió találatot hoz fel a 'solitaire' szóra.

Oldalunk célja, hogy a pasziánsz iránt érdeklődők számára betekintést nyújtsunk a játék szabályairól, fajtáiról. Folyamatosan bővülő online kártyajátékok pedig alkalmat nyújtanak a játék kipróbálására.

pasziánsz kő

Kellemes böngészést és tartalmas kikapcsolódást kívánunk! Keresés a tartalomban.

 • Recept nelkul kaphato féreghajto embernek
 • Madzsong (pasziánsz) – Wikipédia
 • Gehitu nahien zerrendan Instalatu Azalpena euskara Espainia hizkuntzara itzuli nahi duzu Google Translate bidez?
 • Pasziánsz kő, mi az Pasziánsz 1.
 • Bactefort alkalmazás módja
 • Верно.

Lehet, hogy érdekel